Pony

Op de foto zie je Hannes, onze pony. Hannes is een kruising tussen een Shetlandpony en New Forest Pony. Hannes is meestal heel lief, maar soms komt de Shetlander in hem boven en wordt hij ondeugend. Hannes is een mannetjespaard (hengst), maar om te voorkomen dat hij té ondeugend zou worden is hij gecastreerd. Een gecastreerde hengst noemen we een ruin. Een merrie is een vrouwtjespaard en een jong paard heet een veulen.

P1020920Hannes is geboren in 1996. Een paard kan wel 20 tot 30 jaar oud worden, dus Hannes kan nog een tijdje op de kinderboerderij blijven.

Onze pony is net als andere paarden gek op hooi, wortels en brokken. Wist je trouwens dat je paardenmelk kunt drinken? Het is zelfs heel goed tegen verschillende (huid)ziekten.

Regelmatig worden met Hannes ponyritjes gelopen. Dit gebeurt meestal op woensdag- en vrijdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur. Ponyritjes kosten dan 1 euro.
Of ze daadwerkelijk doorgaan, is overigens wel altijd afhankelijk van het weer, de beschikbaarheid van vrijwilligers en de gemoedstoestand van Hannes.

Facebooktwitter