Naamloos document

Kalkoenen

24 jun 2015

266

Kalkoenen komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika. De indianen jaagden op wilde kalkoenen in het bos, maar hielden ook kalkoenen in hun dorpen voor het vlees. In de 16e en 17e eeuw zijn de eerste kalkoenen met Spaanse schepen naar Europa overgebracht. Het vlees van de kalkoen vonden ze in Europa namelijk heel lekker. Kalkoenen kunnen uitgroeien tot een hoogte van ruim een meter. een volwassen kalkoen weegt al snel 10 kilo.

De kalkoen heeft een aantal ondersoorten en er zijn meer dan 20 verschillende rassen. Mannetjes kun je van de vrouwtjes onderscheiden door hun kalere kop en de grotere keel- en neuslellen. De mannetjes leven meestal gescheiden van de vrouwtjes, hoewel een koppel van een haan met een aantal hennen ook heel goed kan. In een groep kalkoenen heerst een rangorde. Kalkoenen communiceren vooral door middel van geluiden. Onze kalkoenhaan roept soms terug als je een kalkoengeluid maakt. Door middel van geluid bakenen kalkoen mannen in het wild hun territorium af.

Kalkoenen eten vooral graantjes, maar ook insecten, wormen, kleine muizen, kikkers, bessen en vruchten. Ook brandnetels zijn goed voor ze.

Facebooktwittergoogle_plus

Comments are closed.