Naamloos document

Eenden

24 jun 2015

18053117_692134910994846_473690005_o (1)

Op het MEK hebben we verschillende soorten Oudhollandse eenden rassen.

Oudhollandse Kuifeenden

Verrassend is het niet, maar ze zijn te herkennen aan hun prachtige kuif. De oud-Hollandse kuifeend is een middelgrote eend met een min of meer horizontale houding. Hij heeft een grote ronde kuif. Dit is een grote ronde veerbol, die iets achter op de kop zit en op een vleesknobbel groeit.

op ons terrein vind je een aantal kuifeenden in de kleur wit.

 

 

 

 

 

 

 

Oudhollands kwakertje

Klein, tam en luidruchtig. Van die eigenschappen moesten de kleine Kwakertjes het hebben. Kooikers gebruikten ze vroeger bij de vangst van wilde eenden. Met een groep van enkele honderden tamme eenden, meestal grauwe kwakertjes, eendjes die aanzienlijk kleiner zijn dan de gewone wilde eend en een veel kortere snavel hebben, lokten de kooikers de wilde eenden de vangkooi in. Niet alleen het Kwakertje, maar ook het Kooikerhondje vervulde daarbij een belangrijke rol. De Kwakertjes dankten er hun naam ”kooieenden” aan. In Engeland – waar het Hollandse kwakertje vreemd genoeg meer populariteit geniet dan in eigen land

op het MEK lopen er een aantal kwaker eendjes in de kleur wit en wildkleur.

18119681_692134920994845_84525540_o

Krombekeend

De Noord-Hollandse Witborsteend en Krombekeend zijn in de basis hetzelfde ras waarbij de snavelvorm verschilt. Bij de Noord-Hollandse Krombekeend vormen de schedel en snavel een vloeiende halve cirkel waarbij de platte, lange en brede snavel sterk gebogen naar beneden loopt. Deze unieke gebogen snavel, die alleen bij de Noord-Hollandse Krombekeend voorkomt. Ze komen in vele kleur geslagen voor en zijn erg zeldzaam.

Bij ons lopen er een aantal in verschillende kleurgeslagen.

krombekeenden

 

 

Facebooktwittergoogle_plus

Comments are closed.